FGI går nye veier; Ofrer salgsdugnader og satser på Støtte

– Løsningen på å kutte kan ligge i å støtte, sier Morten Landråk-Sæther, daglig leder i FGI. Nå håper han at mikrosparing vil appellere til flere og bety mer for FGI enn en vanlig salgsdugnad.

Foto:
Hike Kommunikasjon

– Antall medlemmer i Forus og Gausel Idrettslag øker jevnt og trutt, og det i seg selv er fantastisk, sier FGI-lederen.  

Han forteller om en sunn og god vekst, mer enn 1200 barn og unge, 300 frivillige og et stort apparat rundt som tilbringer mye av fritiden sin i blått og hvitt.  

– Men økningen i medlemsmassen betyr også at behovet for utstyr og kapasitet øker, og da må vi gjøre noe, sier Morten som nå mener å ha den ideelle erstatningen klar.  

Maner til støtte

Ivirig FGI-trener dirigerer spillere på trening

Da Norges Idrettsforbund (NIF) opplyste at de hadde inngått et samarbeid med mikrosparingsprogrammet “Støtte”, falt brikkene på plass for FGI-lederen. For en slik type inntekt vil kunne finansiere helt konkrete formål i klubben. Og kunne treffe kontant på formål mange har en ekstra interesse av, i tillegg til at det er en super-enkel måte å bidra på.  

– Med mikrosparing vil inntekten fra alle som er glad i FGI bli jevnere og mindre krevende. Og entusiasmen rundt det å bidra vil bli sterkere, tror han, som selv både er litt spent men også veldig optimistisk.
Det enkleste og mest ideelle hadde vært å drive FGI uten salgsdugnader. Men de rundt 350 – 400 000 kronene som salgsdugnadene hvert år bidrar til, er ikke lett å finne andre steder. I tillegg ønsker klubben å holde medlemsavgiften nede og kunne ønske velkommen til idrettslaget til alle som vil. Så er det dessverre slik at dette regnestykket ikke går opp.  
– Uten inntektene vi får fra salgsdugnader må vi kutte i kjøp av utstyr eller i aktivitet, sier Morten.  

Langsiktig finansiering

I FGI sin handlingsplan for idrettslaget er det definerte mål om at FGI skal vekk fra salgsaktiviteter. Det etterlater FGI med to enkle valg: Få inn inntekter fra andre steder, eller kutte kostnader.

– Tilnærmingen vår til salgsdugnader er at det har blitt en viktig inntektskilde, og nødvendig for å gi et best mulig idrettstilbud, sier Morten. Kluter, strømper, rabatthefter, dopapir og lodd har blitt solgt i regi av FGI i årevis, til en varierende respons.

– Nå ser vi en nedgang i salg for hver gang vi har en salgsaktivitet. Når produktene er de samme, blir medlemmene litt "mettet" av produktet. Det er jo begrenset hvor mange par med sokker man trenger i huset, sier Morten og smiler.  

 

Klar – ferdig - Støtt!

Fotballspiller i godt dri

Nå tar FGI i bruk Støtte og idrettslaget har en ambisjon om å kunne kutte ut salgsaktivitetene fra klubbens side, dersom antall som tar i bruk appen og starter mikrosparing tiltar.  

– Hvis 200 mikrosparere slenger seg på, er vi veldig godt på vei! Med 1250 medlemmer, og over 10.000 i nærområdet, bør det absolutt være mulig at 200 personer eller mer vil spare litt penger til oss i FGI. Det er veldig mange rundt oss - både nåværende og tidligere medlemmer - som er glad i FGI og som vet hvor viktig idretten i bydelen er for nærmiljøet. Vi håper jo at mange vil være med å støtte opp om idrettstilbudet, slik at vi kan bli en enda bedre arena for barn og unge i bydelen.